Skip to main content

SARÈL (TOO STRONG) DE JONG

KICKBOKSER SARÈL DE JONG

Sarèl de Jong is een Nederlandse kickbokser die sinds 2016 professioneel actief is en momenteel getekend heeft bij Enfusion.
Ze is de regerend Enfusion bantamgewicht kampioen.

Sarèl de Jong, kickbokser

Naam: Sarèl de Jong
Geboorte datum: 16 juli 1996
Gewicht: 61 Kg
Gym: Team van der Giessen
Enfusion record: 11 // 10 - 1 - 0 - 2
Laatste resultaat:  WIN

Regerend Enfusion wereldkampioen
Internationale kickboks organisatie Enfusion.

Sarèl in het kort

  • Begonnen met kickboksen op 17-jarige leeftijd. Daarvoor altijd bij v.v. Meedhuizen en v.v. Siddeburen gevoetbald.
  • Na een jaar kickbokstraining op de mat, op mijn 18e begonnen met wedstrijden.
  • Na enkele jaren wedstrijden op amateur niveau,in 2018 professioneel gaan vechten. Tevens een contract getekend bij Enfusion.
  • Bij Enfusion, tweevoudig wereldkampioen en Europees kampioen bij de WAKO. (World Association Kickboxing Organisation).
  • Een gouden medaille gewonnen op de WORLDGAMES bij het K1.

ENFUSION RECORD

MATCH RESULT

ENFUSION #109 // Maria Tsiplostefanaki WIN - P

ENFUSION #99 // Marika Pagliaroli WIN - P

ENFUSION #97 / Aylina Engel WIN - P

ENFUSION #93 // Mallaury Kalachnikoff WIN - KO

ENFUSION #91 // Madelen Söfteland WIN - P

COMEBACK

Een kapotte knie en mijn wederopstanding

Comeback training

Op 22 juni 2021 raakte ik tijdens een training zwaar geblesseerd aan mijn knie. Op dat moment nog niet wetend wat er precies aan de hand was, stortte mijn leven 2 dagen later in toen ik hoorde dat de MRI-scan uitwees dat mijn voorste kruisband volledig was afgescheurd. Even staat je wereld stil en scheld je alles bij elkaar, maar al snel gaat er een knop om. Je hebt geen keus en het enige wat in mijn hoofd rond ging was: ‘’ik wil weer terug naar de top.’’

Op 9 juli 2021 ben ik geopereerd in het Martini ziekenhuis door één van de beste chirurgen van Nederland en twee dagen later begon de revalidatie. De weg terug naar de top. Het revalidatie traject duurt 9-12 maand voor een voorste kruisband.

De trainingen voor mijn herstel volg ik bij Leon Meijer, fysiotherapeut bij Fysiosportief in Groningen. Hij is de man als het gaat om knierevalidatie.

Topfit and ready to FIGHT

Het traject was een weg met pieken en dalen. In het traject heb je te maken met weken dat het super gaat en weken dat het een stuk minder gaat. Het is vallen en opstaan, maar dit hoort er allemaal bij.

Ik heb een top coach, top fysio en top team om mij heen die mij weer naar de top hebben gebracht.

Inmiddels ben ik weer topfit en "Ready to FIGHT". Na ruim acht maanden van revalideren stond ik op 18 juni 2022 weer in de ring.

Lees mijn Blog over dit Enfusion gevecht tegen Maria Tsiplostefanaki.

Liefs,
Sarèl de Jong

Cookies

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.